SUMMER SHREDDING SERIE

 

 

 

 

Het was hier wat kalmer de laatste weken. Scott en ik hebben het dan ook ontzettend druk gehad. We zijn volop bezig met onze verbouwplannen en ook op vlak van personal training is het een tandje bijsteken. De zomer is in aantocht en de mensen roepen onze hulp massaal in om die overtollige winterkilootjes kwijt te geraken. Zo is het ook ieder jaar bij mezelf. Ik blijf uiteraard wel sporten tijdens de winterperiode maar op vlak van voeding veroorloof ik mij graag een extraatje. De gedachte sluipt dan binnen dat een kilootje extra toch niet zichtbaar is onder die dikke wollen wintertruien.  En onder het mom van ‘de winter dient om te bulken’ eet ik bij gevolg hier en daar een portie comfort food extra. En dan – woehooe – zijn daar plots die eerste zonnestralen en wint de gedachte van leuke zomeroutfits en een strak bikinilijf het van dat extra stukje pizza. Tijd om ‘in gang te schieten‘ denk ik. Gezien de vele vragen die we ontvangen omtrent training, voeding en vetverlies naar de zomer toe heb ik besloten om jullie vraag niet te beantwoorden met één blogpost (dit zou waarschijnlijk uitmonden in een eindeloos relaas) maar wel met een serie aan blogberichten die jullie kunnen volgen onder het thema ‘SUMMER SHREDDING’.

De bedoeling is om jullie verschillende tips en tricks aan te reiken. Dit zullen zowel tips zijn omtrent training, voeding, apps en tools die ik gebruik als mijn eigen voedingsdagboek, ideale Kcal inname, facts en fabels, etc. Blijf gerust ook zelf berichten sturen indien jullie van een bepaald onderdeel meer informatie wensen.

Sport speelt voor mij een hoofdrol. Niet enkel omwille van het extra verbruik dat erbij komt kijken maar ook voor het gevoel dat je ervan krijgt. Endorfine komt vrij en zorgt voor een gevoel van sereniteit en kracht. Sporten maakt dus écht gelukkig en deze impact valt niet te onderschatten. Verder is het zo dat wanneer je gaat sporten je zal merken dat je daarna minder zin hebt in ongezonde voeding en vooral hunkert naar gezonde, voedzame maaltijden. Absoluut een pluspunt!

Persoonlijk voel ik mij goed bij het beoefenen van spiertraining en krachttraining. Niets wat mij zo sterk en empowered laat voelen als een fit lichaam en een gezonde geest. Een eerdere blogpost gaat dieper in op de voordelen van krachttraining. Cardio voor vetverlies? is interessant om al een idee te krijgen over de basics van vetverlies.

f223e2e1-6d7c-4a5a-91cd-ed5f0cb25fcb95a9d883-d39b-444f-995a-1e5e5065d642baa14fb9-539e-446b-8809-b5db0f20edad

Daarnaast zal ik ingaan op het belang om je verbruik en intake bij te houden. Vetverlies is in principe pure wetenschap : Is je verbruik hoger dan wat je binnen neemt, zal je afvallen. Neem je meer Kcal binnen dan je verbruikt, zal je bijkomen. Het vraagt natuurlijk wat moeite om alles bij te houden maar het is een goede manier voor optimaal resultaat. Je kan uiteraard ook op je gevoel afgaan maar een gevoel blijft een gevoel. Wil je op een slimme manier ultiem resultaat behalen? Dan raad ik aan om – zeker in het begin – zowel intake als verbruik bij te houden. Uiteindelijk doen we dit ook bij het beheer van onze bankrekeningen : kosten en inkomsten goed bijhouden. Het is puur een kwestie van gewoonte en mindset :-).

Belangrijkste boodschap : wanneer je voldoende beweegt, uitgebalanceerd eet en jouw verbruik en Kcal intake op elkaar afstemt, zal je al een heel stuk vorderen in de goede richting.

 

Geplaatst door

Passionate about living a healthy and balanced life. Social Entrepreneur. Founder of the ethical clothing brand GAL - Gladiator Armour Ladies.

2 reacties op ‘SUMMER SHREDDING SERIE

  1. Ik vind dat toch makkelijker gezegd dan gedaan om alles bij te houden hoor. Gebruik je hiervoor een app? Want ik weet bv. niet wat verbruik ik in een uurtje sporten? Verbruik ik ook iets als ik een wandeling doe of een toertje ga fietsen en hoeveel is dat dan? Misschien kan je eens een voorbeeld geven van hoe jij dit op 1 dag doet? Ik ben alvast benieuwd naar de volgende tips! Summer Shredding, let’s go!

    Liked by 1 persoon

    1. Hey Cynthia, het is inderdaad niet zo eenvoudig en het vraagt een beetje energie maar er bestaan zeker handige hulpmiddeltjes die ik zelf ook toepas. Wekelijks zal ik minstens 1 blogbericht posten met meer info en voorbeeldjes. Hopelijk wordt alles dan een beetje duidelijker 🙂

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s