Favorites: Mineral Make-up

Mijn voorraad make-up begon echt wel te slinken de laatste dagen. Zo moest ik mijzelf behelpen met de laatste restjes van de flesjes en doosjes die ik nog liggen had. Tijd dus om enkele basics opnieuw aan te vullen. Ik krijg geregeld de vraag welke producten ik juist gebruik om te maquilleren dus bij deze meteen ook het ideale moment om mijn basics met jullie te delen.

Mijn absolute favoriete merk als het gaat over make-up is zonder twijfel ‘Jane Iredale‘, gekend voor hun minerale producten.

Wat is dat nu juist, minerale make-up, en waarom zou ik het iedereen echt aanraden? 
Minerale make-up is 100% natuurlijk en is gemaakt op basis van mineralen. Het grote verschil tussen mineralen en andere, synthetische stoffen is dat mineralen één worden met, en zich aanpassen aan onze huid. Minerale make-up zal met andere woorden geen masker op ons gezicht gaan vormen. Een heel belangrijk, positief gevolg is dat de poriën vrij blijven en onze huid kan blijven ademen. Verder hebben mineralen ook een verzorgend effect. Ze kalmeren de huid (waardoor deze make-up ook geschikt is voor mensen met huidproblemen) en beschermen tegelijkertijd.

Een groot verschil dus met reguliere make-up die in plaats van mineralen heel wat goedkopere alternatieven bevat. Vele fabrikanten gebruiken talk en/of maïsmeel voor hun producten omdat deze een stuk goedkoper zijn. Deze stoffen zijn echter veel minder geschikt voor onze huid. Deze gaan de poriën immers net gaan verstoppen en drogen onze huid echt uit. Voor mensen die al een gevoelige huid hebben kan dit leiden tot nog meer problemen.

img_6812

Sporten met make-up aan zou ik over het algemeen niet aanraden. De bloedcirculatie stijgt immers tijdens het sporten waardoor we het warmer krijgen en de poriën in de huid uitzetten. Als je dan make-up draagt dringt deze als het ware in de huid. Als je er toch voor kiest om gemaquilleerd te sporten dan is minerale make-up voor mij persoonlijk de enige keuze omwille van het feit dat de huid kan blijven ademen.

Where to begin?! 

Zelf ben ik voorstander om te starten met een primer die als functie heeft de huid te hydrateren en te egaliseren (‘Smooth Affair’ van Jane Iredale). Daarna breng ik een fond de teint en/of een poeder aan. Gedurende de wintermaanden gebruik ik graag de ‘Glow Time’ als fond de teint omdat deze goed dekt en een verzorgend en beschermend effect heeft op de huid (tegen de winterkoude bijvoorbeeld). Belangrijk is om enkel minerale make-up te gebruiken. Mineralen hechten zich immers aan mineralen. Hierdoor blijft de make-up langer blijft zitten en behoud je ook het effect van de mineralen. Als je bijvoorbeeld als poeder een talkpoeder gebruikt creëer je weer een ‘laag’ op je gezicht en kan de huid opnieuw moeilijker ademen.

Daarna breng ik een blush aan en werk ik af met een hydration spray die ervoor zorgt dat alles nog beter houdt en het eindresultaat egaal oogt. Gedurende de winterperiode gebruik ik ook graag een ‘bruin zonder zon’. Deze van Curasano is mijn persoonlijke favoriet. Even sprayen met een natuurlijke gloed zonder vlekken als resultaat. Zonnebank is voor mij absoluut uit den boze! Denk maar alle mogelijke negatieve bijwerkingen zoals uitdroging, rimpelvorming en de causale relatie met huidkanker. Geef mij dan maar een spray! 😉

Qua oogschaduw verkies ik zonder twijfel natuurlijke aardetinten. Af en toe durf ik hier wel eens te experimenteren met een ander kleurtje zoals op de foto hieronder aangegeven. Bij blauwe ogen kunnen deze ‘peach’ tinten een mooi effect teweeg brengen. Af en toe eens uit de comfortzone treden moet zeker kunnen. Onthoud gewoon, té is té. De ogen accentueren en daarbij bijvoorbeeld ook nog eens een opvallende lippenstift dragen is simpelweg NOT done!

img_6811

Voor mijn wimpers breng ik eerst een conditioner aan vooraleer ik mascara aanbreng. Ook voor mascara gebruik ik steeds minerale make-up. Mascara komt immers zo dicht in de buurt van de ogen dat ik hiervoor absoluut natuurlijke producten wil gebruiken. Nog een tip: een tube mascara is een echte kweekvijver voor bacteriën. Om geen oogproblemen te krijgen ben je dus best om per drie maand van mascara te switchen. Pas de grootte van je tube mascara dus aan naargelang het aantal keren je mascara gebruikt. Better safe than sorry.

Zelf zweer ik echt bij deze producten. Ze zijn niet goedkoop maar ze gaan wel lang mee en zijn heel duurzaam. Nog een belangrijk pluspunt : Jane Iredale is een merk dat dierenrechten voorop stelt. Geen van hun producten wordt dus op dieren getest! Ze zijn dan ook troste drager van het ‘Leaping Bunny’-label. Voor mij sowieso nog een extra motivatie om een beetje meer te betalen voor producten die én enorm goed zijn voor mijn huid én daarnaast nog eens een duurzame en ecologische visie hebben.

Geplaatst door

Passionate about living a healthy and balanced life. Social Entrepreneur. Founder of the ethical clothing brand GAL - Gladiator Armour Ladies.

Een reactie op “Favorites: Mineral Make-up

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s