Eiwitrijk ontbijten

Ontbijten.. het is één van mijn favoriete momenten van de dag. Heerlijk vind ik het. Iedere ochtend betekent voor mij een nieuwe start, een moment van reflectie en een moment om stil te staan bij de doelen en het leven dat je voor ogen hebt. Ja, ik sta speciaal vroeger op om rustig te kunnen ontbijten en op een zinvolle manier mijn dag te starten. Het begint al bij het zetten van de koffie. Zalig vind ik het, die geur van vers gezette koffie in de ochtend! Tijdens de week hou ik mijn ontbijt simpel en voedzaam. Vaak ga ik voor havermoutpap met sojamelk (gezien mijn gevoeligheid voor lactose) en een schep proteïnepoeder van Oaksdale.

Meer concreet :

  • 35g havermout
  • 230ml sojamelk
  • 20g Gold Hi Protein Vanille van Oaksdale

Samen goed voor 295Kcal , 28g eiwitten, 27g koolhydraten en 8g vetten.

In het weekend mag het echter wat meer zijn. Dan neem ik nog meer tijd om te genieten van de ochtend (guess I am a true morning person.. :-D). Dit weekend maakte ik fruiftsla van appel, peer en mango en perste ik ons een appelsiensapje. Belangrijk blijft natuurlijk onze eiwitinname. Voor mij werden het twee gekookte eitjes met een boterham en een eiwitshake (nee, brood is écht niet slecht). Deze keer goed voor 480Kcal, 37g eiwitten, 55g koolhydraten en 12g vetten.Voor mij zijn zo’n ontbijtjes echt puur genieten. Akkoord, af en toe heb ik ook wel eens graag een boterkoek van de warme bakker maar dit hoeft zéker niet ieder weekend te zijn. Gezond, lekker, voedzaam, en ondersteunend aan mijn fitnessdoelen zijn voor mij dé kernelementen :-).

Geplaatst door

Passionate about living a healthy and balanced life. Social Entrepreneur. Founder of the ethical clothing brand GAL - Gladiator Armour Ladies.

Een reactie op “Eiwitrijk ontbijten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s