Hoe ik begon met Fitness

Fitness, ik kan niet meer zonder. En wie had dat ooit gedacht?!

Mijn allereerste indruk die ik ooit had van powertraining? Deze van een oppervlakkige, steroïde-gedomineerde en op vleesindustrie gerichte wereld. Testosteron in tanktops, brullend op de gewichten, spuitjes zettend in de kleedkamers. DE-GOU-TANT.

Laat ik dit beeld vooral niet ontkrachten. Korte-termijn bevrediging en snel resultaat primeren jammer genoeg nog veel te vaak bij verschillende sporters.

Hier op TBL zal ik echter focussen op die andere kant van fitness. Deze van werken aan jezelf, met zichtbaar resultaat zowel vanbinnen als vanbuiten. Deze van doorzettingsvermogen en kracht, van dag in dag uit streven naar een betere versie van jezelf.

Zelf begon ik drie jaar terug met fitness en met krachttraining. Gebukt gaand onder het verlies van mijn mama was ik kwaad op deze oneerlijke wereld. En kwaad zijn kost veel energie. Negatieve energie. Tegen de avond kon je mij (bijna letterlijk) bij elkaar rapen. Gelukkig had ik Scott, toen nog mijn prille liefde, intussen mijn man ;-), die mij meesleurde naar de fitnesszaal. Mijn boosheid reageerde ik af op dumbells en halterbanks. Langzaam maar zeker werd ik sterker, fysiek én mentaal. Fitness werd een kanaal om de emoties van de dag te verwerken en om te buigen naar iets positiefs.

Deze kracht van Fitness wil ik graag met jullie delen. Fitness als levensstijl waardoor je als persoon sterker staat. Een levensstijl waar een gezond, sterk lichaam gepaard gaat met een gezonde geest. “Mens sana in corpore sano”.

Geplaatst door

Passionate about living a healthy and balanced life. Social Entrepreneur. Founder of the ethical clothing brand GAL - Gladiator Armour Ladies.

3 reacties op ‘Hoe ik begon met Fitness

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s